Sådan vælger du de rigtige cykelbukser

guide-cykelbukser

Sådan vælger du de rigtige cykelbukser

Din oplevelse på cykelturene er meget påvirket af kvaliteten af dine cykelbukser. Med de rigtige cykelbukser kan du cykle længere og mere komfortabelt. Din oplevelse bestemmes i høj grad af at du vælger den rigtige pude i dine cykel-bukser, da det er her der opstår mest friktion på dine cykelture.

Komfortabiliteten i dine cykelbusker er også påvirket af pasformen på dine cykelbukser eller cykelshorts, på mange af vores cykelbukser er der integreret en silikone kant for enden af buksebenene, som gør at dine shorts bliver på plads og ikke kryber op under cykelturen.

Vi har samlet en guide til hvordan du finder de cykelshorts eller cykelbusker, som matcher dine behov. En af de elementære dele af cykelbukser og cykelshorts er sædepuden, vi har samlet et overblik over sædepuder fra Castelli og Sportful.

Step 1: Find den rigtige størrelse

At finde den rigtige størrelse til dig er af helt afgørende betydning for dine oplevelser med cykelshorts eller cykelbukser. Vi anbefaler altid at du bruger Castellis og Sporfuls officielle størrelsesguide, når du køber cykelbukser hos os. Da både Castelli og Sportful har en meget tætsiddende fitting, anbefaler vi at du går en størrelse op, hvis dine mål ligger imellem to størrelser.

Størrelsesguide – Mænd
XSSMLXL2XL3XL
Hofte90 cm94 cm98 cm102 cm107 cm112 cm117 cm
Indersøm81 cm82 cm83 cm84 cm85 cm86 cm87 cm
Størrelsesguide – Kvinder
XSSMLXL
Hofte87 cm92 cm97 cm102 cm107 cm
Indersøm75 cm76 cm77 cm78 cm79 cm

Step 2: Skal dine cykelbukser være med eller uden seler?

Det er i bund grund et spørgsmål om komfort og individuelle præferencer. Som udgangspunkt er cykelbukser uden seler gode løsninger til dem, der dyrker triatlon eller kører mountainbike.

Triatleter fordi det er lettere at skifte til cykelbukser uden seler end med seler. Selerne er som regel det inderste og det betyder at samtlige lag skal af overkroppen før du kan skifte shorts. Det er ikke nødvendigt når cykelbukserne ikke har seler.

Vores cykelbukser til mountainbike giver et mere casual udtryk på cykelturene i skoven, samtidig er de lavet af tykkere og mere resistent stof.

Step 3: Skal dine cykelbukser være med eller uden pude?

Vi anbefaler altid at købe cykelbukser med pude til længere ture på landevejen. Der kan dog være situationer, hvor et cykelbusker uden pude, er at foretrække.

Det kan være hvis du har et par cykelshorts med pude indenunder et par lange cykelbukser uden pude. Eller hvis dine cykelture ikke er lange.

Men vores holdning er helt klart, at det altid er at foretrække at køre med pude, da det øger komforten utrolig meget samtidig med at du bliver mindre udsat for siddesår og lignende. Du kan se et fuldt overblik over alle sædepuder i vores cykelbukser her.

Sportful guide til cykelbukser

Step 4: Hvilke vejrforhold skal du bruge din cykelbukser til?

Selvom om cykelbukser ikke er deciderede vandtætte, så yder vores cykelbukser forskellige grader af beskyttelse mod vand. Nogle cykelbukser er overflade behandlet til at afvise vand, mens andre fokuserer mere på isolering og derfor er mere komfortable under kolde og blæsende vejrforhold.

Hvis du gerne vil være på den sikre side i forhold til regnen kan vi anbefale at du tager et kig på Sportfuls Fiandre kollektion eller Castellis RoS(Rain or Shine) kollektion.

Step 5: Hvilken temperatur skal dine cykelbukser bruges til?

Hvis du skal bruge dine cykelbukser til at køre når det er koldt, skal du selvfølgelig være opmærksom på at vores cykelbusker yder forskellige grader af isolering mod kulde. Men det vigtigste ved at forholde sig temperaturen er egentlig at beslutte om du skal vælge cykelbukser, cykelknickers eller cykelshorts.

De beskytter selvfølgelig den nederste del af benene forskelligt, men du skal også være opmærksom på at et par cykelshorts kan kombineres med et par løseben og dermed udvide temperaturspændet for hvornår dine cykelshorts er komfortable.

Skal dine cykelshorts bruge til ferien under sydligere himmelstrøg, så har vi også bukser som er ekstra tynde og sørge for at transportere sveden væk fra din krop. Som udgangspunkt starter brugen cykelshorts, uden løse ben/knæ, når temperaturen viser 16°C.

cykelbukser-guide

Cykelshorts

Når foråret kommer og temperaturen stiger, skiftes cykelbukserne ud med cykelshorts enten i samarbejde med et par løse ben, løse knæ eller alene. Kombinationen med løseben er ofte gangbar i starten af foråret, men som sommeren rykker nærmere bliver de pakket væk hurtigere og hurtigere.

Vores cykelshorts er udstyret med silikone greb for enden af cykelshortsene, så de forbliver på plads under hele din cykeltur.

Nedenfor har vi samlet nogle anbefalinger til dig, uanset om du er bruger dine cykelbukser til at køre løb i eller om du vil have den ultimative komfort på dine cykelture. Du kan se alle vores cykelshorts til damer og til mænd.

CASTELLI FREE AERO RACE 4 CYKELSHORTS

Kører du cykelløb eller er du konstant på jagt efter at hente de sidste aerodynamiske procenter? så bør du overveje Free Aero Race 4 cykelshorts. Det er de samme shorts som Team Ineos Grenadiers kører cykelløb i, de er både enormt aerodynamiske og åndbare.

Castelli Free Aero Race 4 kan kun være enormt aerodynamiske, fordi de sidder rigtig tæt til kroppen. Cykelshortsene er udstyret med flade sømme, for at undgå friktion mod din hud, samtidig med er de udstyret med Castellis komfortable Progetto X2 Air pude.

CASTELLI ENDURANCE 3 CYKELSHORTS

Den 3. version af Castellis Endurance cykelshorts. Det her shortsene til dig, der vil have den ultimative komfort, uanset hvor mange timer du sidder i sadlen. For at mindske friktionen mod huden har Castelli brugt den sømløse Progetto X2 Air pude, der ud over sin varierende tykkelse også er designet til at holde sig selv tør, hvilket kan være svært.

Endurance 3 er ekstremt bløde, takket være Evolution-tekstilet, udover blødheden er Endurance 3 samtidig både dejlig åndbar og yder en god muskelkompression.

SPORTFUL LTD CYKELSHORTS

Med LTD cykelshorts får du aerodynamiske shorts, der samtidig yder den helt rigtige mængde muskelkompression. Flat-lock sømme på strategisk rigtige steder, sørger for at du ikke oplever gnidninger mod din hud. Disse cykelshorts er udviklet i tæt samarbejde med de professionelle cykelryttere fra World-Tour holdet bora-Hansgrohe.

Ben-enderne er uden sømme, men med silikonegrippere, så de forbliver på plads under hele din cykeltur. Cykelshortsene er også udstyret med Sportfuls Total Comfort pude, for maksimal komfort selv under de længste cykelløb. Fås i flere moderigtige farver, bl.a. bordeaux rød.

Mænd: SPORTFUL NEO CYKELSHORTS
Kvinder: SPORTFUL NEO W CYKELSHORTS

Sportfuls Neo cykelshorts er til dig, der blevet så glad for cykling at produkterne på begynder-niveauet har behov for en opgradering. Det bliver du glad for når du bruger flere og flere timer i sadlen.

Neo cykelshorts har perfekt muskelkompression, der sørger for at din musklers træthedstærskel bliver flyttet længere væk og du kan køre både hurtigere og længere. Som Sportful selv beskriver det: Neo cykelshorts er bare den bedste måde at starter cykelturen på.

Mænd: SPORTFUL TOTAL COMFORT
Kvinder: SPORTFUL TOTAL COMFORT W

Som navnet antyder har Sportful udviklet Total Comfort med det entydige mål, at disse cykelshorts skal være de mest komfortable du finder i din cykelgarderobe. Din komfort er sikret takket være Sportfuls Total Comfort sædepude, der varierer i tykkelsen alt efter hvor du har behov for det.

Raw-cut benslutninger med silikone grip, så cykelbukserne ikke bevæger sig uhensigtsmæssigt under dine cykelture. Det elastiske stof giver dig fuld bevægelsesfrihed uden at gå på kompromis med muskelkompressionen.

Castelli_unlimited_cykelshorts

Cykelshorts til gravel

Mænd: CASTELLI UNLIMITED CYKELSHORTS
Kvinder: CASTELLI UNLIMITED W CYKELSHORTS

Cykelshortsene fra Castellis Unlimited kollektion er skabt ud fra det samme DNA, som alle deres andre cykelshorts. Det betyder at du får maksimal ydeevne, optimal muskelstøtte og ekseptionel komfort, takket væres KISS Air2 puden.

Men cykling på grusstier kræver bare mere af din påklædning, derfor har Castelli, oveni alt det andet, udstyret Unlimited shorts med ekstra slidstærke stykker på ydersiden af lårene, så konsekvenserne ved styret bliver mindre. Derudover har de også praktiske lommer, så du altid er på forkant med hvad dit næste cykeleventyr end måtte bringe.

Sportful Giara Cykelbukser

Giara er Sportfuls kollektion af beklædning specialdesignet til Gravel. Cykelbukserne er designet til at støtte dig den bedst komfort, selv når underlaget ikke er snorlige.

Cykelbukser til vintertræning

Vintertræning under danske vejrforhold kræver det maksimale at dit cykeltøj og intet er så vigtigt for din komfort som cykelbukserne. Først og fremmest er puden alt afgørende for hvor behageligt du sidder på cyklen.

Puden i cykelbukserne er den beklædningsgenstand med størst kontakt og friktion mellem cyklen og huden, kvalitet er derfor altafgørende. Udover kulden skal cykelbukserne også fra tid til anden kunne modstå en smule regn og dæksprøjt uden at køle dig for meget ned. 

Mænd: CASTELLI TUTTO NANO
Kvinder: CASTELLI TUTTO NANO

Dette er en af vores bedste allround vinterbukser til cykling både til herrer og kvinder. Cykelbukserne er behagelige under tørre vejrforhold, vandresistente ved let regn og våd asfalt, komfortable til længere ture pga. reducerede sømme og refleksdetaljer så du er ekstra synlig for dine medtrafikanter.

Udover refleksdetaljen er den nederste del af cykelbuksen også udstyret med en lynlås, så bukserne er endnu lettere at få af og på. Både herre- og dame-modellen af Tutto Nano cykelbukser bruger Castellis KISS AIR2 pude. Brug af cykelbukserne anbefales i mellem 4° og 16°C.

Mænd: CASTELLI SORPASSO RoS
Kvinder: CASTELLI SORPASSO RoS

RoS(Rain or Shine) behandlingen gør at Castellis Sorpasso cykelbukser performer både i tørt vejr og ved let regnvejr. Cykelbukserne er produceret af Nano Flex 3G tekstilet, som gør at de er endnu mere resistente overfor vand uden at gå på kompromis med strækbarhed, åndbarhed eller isoleringsevne.

Cykelbukserne er så godt isoleret at de holder dig varm helt ned til frysepunktet. Både herre- og dame-modellen er udstyret med Castellis Progetto Air X2 pude, puden er sømløs og designet til at gøre de lange ture mere behagelige. Brug af cykelbukserne anbefales mellem 0° og 12°C.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *